İNEGÖL
Balakuş, Bosna ziyaretinde Alinur Aktaş'ın projeleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın destekleri için teşekkürlerini iletti. Türkiye'nin Bosna'ya katkıları bölgede takdir topluyor.
Bosna ziyareti boyunca birçok noktada Alinur Aktaş'ın katkılarıyla hayata geçirilen projelerden övgüyle bahsedildiğini belirten Balakuş, "Bosna Hersek'te Alinur Aktaş'ın ismini ve yaptığı hizmetleri duymak bizleri son derece mutlu etti. Bölge insanı kendisine büyük bir sevgi ve saygı besliyor. Kendisine Bosna'ya sunduğu katkılar ve gönül coğrafyamıza verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bosna Hersek'e gösterdiği hassasiyetin de bölge halkı tarafından yakından hissedildiğini ifade eden Balakuş, şunları söyledi:
"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Bosna'ya yönelik ilgisi ve desteği, kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendirmiştir. Özellikle TİKA aracılığıyla bölgede gerçekleştirilen yatırımlar, restorasyon çalışmaları, eğitim ve sosyal projeler Bosnalı kardeşlerimizin Türkiye'ye olan sevgisini her geçen gün artırmaktadır. Bunun sahadaki yansımalarını bizzat görme fırsatı bulduk."
Muhalefet partisi temsilcileri olarak doğru yapılan hizmetleri takdir etmekten kaçınmadıklarını belirten Balakuş, "Siyaset elbette eleştiri makamıdır ancak ülkemizin ve milletimizin menfaatine yapılan hizmetleri de görmezden gelmek doğru değildir. Bosna'da Türkiye'nin güçlü şekilde temsil edilmesi, gönül bağlarımızın güçlendirilmesi ve kardeşlik hukukunun korunması hepimizin ortak kazanımıdır. Bu vesileyle emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.




