135 yetim adına teşekkürler

‘Her sınıfın bir yetim kardeşi var’ kampanyası kapsamında 135 yetime sponsor olan 26 okula önceki akşam düzenlenen Yetim Gecesi ile teşekkür edildi.

Yayınlama: 21.04.2014
1.214
A+
A-

CEVAT AKŞİT KONFERANS VERDİ

İHH İNİYAD ve İnegöl Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen gecede ayrıca Prof. Dr. Cevat Akşit, ‘Yetim’ konulu konferans verdi.

ALLAH YETİMİ SEVİYOR








Gecede konuşan Prof. Dr. Cevat Akşit, “Bir yetim ağladı mı, Allah gazaba gelir. Allah yetimi seviyor. Allah, ‘Kim yetimin yüzünü güldürürse onun günahlarını bağışlarım’ diyor” şeklinde konuştu.

 

Belediye Kapalı Spor Salonunda düzenlenen geceye Prof. Dr. Cevat Akşit’in konuşmacı olarak katıldı. Geceye, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, İHH İNİYAD Başkanı Halil İbrahim Zengin, bazı STK başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

BİRÇOK YETİME SAHİP ÇIKACAĞIZ İNŞALLAH

Kur’an kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İNİYAD Başkanı Halil İbrahim Zengin, “Yetim bir kader değildir. Belki de Allah’ın bir lütfüdür. Bizler yetimler sayesinde belki de imtihana çekiliyoruz. Bu gün dünya coğrafyasına baktığımızda 200 milyondan fazla yetim çocuk bulunmakta. Maalesef, bunun yüzde 85’inden fazlası da İslam ülkelerinde. Biz bu yetimlere hep beraber sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Salonları doldurmak güzel… Ama bu geceyi bereketlendirirsek, yetimlere sahip çıkabilirsek bu gece amacına ulaşmış demektir. İnşallah bu gece bereketli geçer. Dünyanın başka yerlerinde dua bekleyen, başının okşanmasını bekleyen yetimlerimize inşallah sahip çıkarız. Nepal’de yetimhane açılışına katıldık. Nepal’de yetim olmanın ne demek olduğunu gidince çok daha iyi gördük. Filistin, Bosna, Suriye, Irak ve dünyanın birçok yerinde yetim olmak çok zor. Onlar sizleri bekliyor. Dualarınızı bekliyorlar. Bir yetimin aylık gideri 90 lira. İnegöl’de sponsorlar yardımı ile bakmış olduğumuz yetim sayısı 418. İnşallah bu akşam 500’ü geçer inşallah burasını bereketlendiririz. İHH’nın 200 milyon arasında bakmış olduğu yetim sayısı 42 bin civarında. Deve de bir tüy tanesi kadar. Eğer biz onlara bakmazsak maalesef fuhuş, organ mafyası o çocuklara sahip çıkıyor. Onların bakmış olduğu yetim sayısı 3 milyon bizim ise 42 bin. Üzerimize çok büyük sorumluluk düşüyor. Kalbinin yumuşamasını istiyorsan yetime merhamet et. Evlerimizde sadece israfı bırakırsak birçok yetime sahip çıkacağız inşallah” dedi.

 

HER TÜRLÜ YARDIMIN ALTINA İMZA ATMAKTADIR

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, İHH’nın yapmış olduğu çalışmalardan dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek “İHH, Türkiye ve diğer ülkelerde çok özel çalışmalar yaparak, her türlü yardımın altına imza atmaktadır. Bizlere düşende bu tür kuruluşlara, bir nebze olsun katkı koyabilirsek, inşallah bizde o insanların acısını tatlısını birlikte paylaşmış oluyoruz. Mutluluklar paylaşıldıkça arttığı gibi acılarda paylaşıldıkça azalır” ifadelerini kullandı.

 

İBADET AŞKIYLA ÇALIŞMANIZ LAZIM

Yetime hizmet etmenin Peygambere hizmet etmek olduğunu ifade eden Akşit, “Allah onu takdir etmiş. Müjdeler olsun. Allah, elinde şer takdir ettiğime de yazıklar olsun diyor. Müslüman Allah ve resulüne teslim olmuş kişi demektir. Dik kafalılık yok. İslam’da dik kafalılık, taşkınlık yok. En büyük şey, Allah’ın rızasına kavuşmak. Gururlanmak, kibirlenmek şeytanın işi. Müslüman’ın Allah’a karşı hep boynu bükük olur. Yaşlı kimselere yardım eden bizzat Nuh Aleyhisselama hizmet etmiş olur. Kim yetim Muhammed Mustafa (SAV). Yetime hizmete eden bizzat peygambere hizmet etmiş olur. Onun için ibadet aşkıyla çalışmanız lazım. Peygamberimiz doğmadan babası vefat etti. Doğduktan 6 yıl sonra da annesi vefat etti. Dedesi aldı. Sonra dedesi öldü. Amcası sahiplendi. Elin yanında büyüdü. Peygamberimiz; insanların üstünlüğü parayla malla mülkle olmaz, insanların üstünlüğü yanlış işlerden uzak durmakla, güzel işler yapmakla olur. Tefekkür edeceğiz. O yetimlere bakarak havalanmayalım. Biz ibadet ediyoruz. Onlar bizim velinimetimiz. Onlar olmasa nereden bu sevabı kazanacağız? Teşekkür borçluyuz onlara” şeklinde konuştu.

 

ALLAH’IN EMİRLERİNİ YAPMAMAK HARAMDIR, GÜNAHTIR

Akşit, sohbetine şu ifadelerle devam etti: Hayır sadaka gâvura da yapılır. Ama zekât verilmez. Zekât bizzat Müslüman’a verilir. Zekât parasıyla okul yapılmaz, hastane yapılmaz. Cami yapılmaz. Zekât parası, Müslüman’ın kendisine verilir. Ancak bu şekilde zekât olur. Ama hayır herkese edilir. İçki haram. Müslüman olamazsın. Alternatifin yok. Müslüman olmayanın cenaze namazı kılınmaz. Örtünmek farzdır. Örtünmek, teferruattır demek imana sığmaz. Allah’ın farzını teferruat ettiğin anda imanla oynarsın. Bunları bilmemek mazeret değil. Allah’ın emirlerini yapmamak haramdır, günahtır. Büyük günahlarda vardır. Allah iki tanedir denemez. Fallara inanıp, doğrudur derseniz Kur’an-ı inkâr etmiş olursunuz. Haksız yere insanı öldürmek, bütün kâinatı ateşe vermektir. Çok büyük günahtır. İntihar edenin cenaze namazı kılınmaz.

 

YETİMLERE YARDIMI EL ALTINDAN YAPIN

Prof. Dr. Cevat Akşit sohbetini şu ifadelerle noktaladı: Birisinin babası öldü. O yetime kefil olan, himayem altındadır diyen adam cennettedir. Tabi yetimi besleyen kişinin Müslüman olması gerekir. Kâfirde yetime bakarsa, cehennem 7 kat ya; yedinci kattan birinci kata terfi edebilir. Ebedi yine cehennemde kalır. Yetimin başını okşamak yetmez, onu sevindirin. Yetimi besleyin, istediğinize ulaşırsınız. Hedefinize varırsınız. Bir yetim ağladı mı, Allah gazaba gelir. Allah, ‘Kim yetimin yüzünü güldürürse onun günahlarını bağışlarım’ diyor. Yetimlik, buluğ çağına kadardır. Yetimlere yardımı el altından yapın. Propaganda etmeyin riya karışır. Sizlerde yetimlere yaptığınız yardımlarla kazanıyorsunuz. Allah yetimi seviyor. Yetimlere sakın hor bakmayın. Kim yetimleri aldatırsa, Allah mahşerde hesabını sorar.

 

135 YETİME DESTEK

Konferansın ardından, 135 yetimi sahiplenen ilçemizdeki 26 okulun müdürlerine ve öğrencilerine teşekkür plaketleri takdim edildi. Program, grup amenna konseri ile sona erdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.